Egyenesben a forradalomról

2012. nov. 5.

A közzétett választási adatok meghamisítása

Kanadai választási megfigyelők szerint súlyos szabálysértések kísérik Ukrajnában a múlt vasárnapi parlamenti választásokon leadott szavazatok összeszámlálását. A nemzetközi megfigyelők kanadai kontingense úgy értékelte, mindez megkérdőjelezi az egyes körzetekben már kihirdetett eredmények hitelességét.

Az észak-amerikai ország megfigyelői szerint a szavazatszámlálás kaotikus körülmények között zajlik, és a hatóságok több esetben akadályozták őket tevékenységük ellátásában. Ezen kívül a megfigyelők annak a gyanújuknak adtak hangot, hogy a központi választási bizottság honlapján már közzétett eredményeket meghamisították.

Kanada több száz választási megfigyelővel képviseltette magát a vasárnapi ukrajnai parlamenti választásokon. Korábban bírálta a szavazás lebonyolítását az Európai Unió, az EBESZ és az Egyesült Államok is.

A legutóbbi hivatalos kijevi bejelentés szerint a 225 ukrajnai választási kerületből nyolcban még nem fejeződött be a szavazatszámlálás. Az eddigi eredmények szerint meglehetős fölénnyel vezet a Viktor Janukovics elnök mögött álló kormánypárt, a Régiók Pártja, megelőzve a bebörtönzött volt miniszterelnököt, Julija Timosenkót támogató Egyesült Ellenzéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése