Egyenesben a forradalomról

2014. jún. 16.

Nincs szomorúbb a háborúnál

Két összefüggő hír... Értelmetlen halál, értelmetlen harcba indulás. Egy csőd szélén táncoló ország halálba küldi honpolgárait, hogy előbb éhezzenek, aztán elessenek - és az országos krízis még nagyobb legyen.   

Az ukrajnai polgárháború első kárpátaljai áldozata


Utolsó útjára kísérték június 16-án Beregszászban Popovics Rolandot, a kelet-ukrajnai terrorelhárítási műveletek során életét vesztő beregszászi fiatalembertől a Művelődési Ház épületében vettek végső búcsút. Olga Bidzilja, a Beregszászi Városi Tanács képviselőjének információi szerint mesterlövész végzett a részben magyar származású önkéntes deszantossal. A katona holttestét repülőgéppel szállították Harkivból Lembergbe, majd autóval vitték tovább a szülővárosába. Helyi vállalkozók nyújtottak anyagi támogatást a temetési költségekhez. A fiatalembert katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra.

Popovics Roland július 22-én töltötte volna be huszadik életévét.

Beregszász polgármesterének felhívása

Június 20-án a megyei területvédelmi zászlóalj 400 önkéntese közül ötvenen Ukrajna keleti régióiba indulnak, ahol harcok folynak. Az önkéntesek között öt beregszászi is van: Kulikovszkij Dmitro, Malimon Szerhij, Pacjuk Olekszij, Mahocs Sztepan, Gyakov Volodimir.

Mivel az önkénteseknek felszerelésre van szüksége, azzal a kéréssel fordulok mindenkihez, hogy lehetőség szerint június 19-ig nyújtsanak anyagi segítséget a megyei területvédelmi zászlóalj harcosainak, akiket nemsokára Kelet-Ukrajnába, a harci cselekmények övezetébe irányítanak majd.

A védőfelszerelés és egyenruha beszerzésére szánt adományaikat a város központjában felállított sátorban, illetve a városházán adhatják le, amely koordinálja az akciót. Kérem, csatlakozzanak ehhez! - tette közzé Facebook-oldalán Babják Zoltán, Beregszász polgármestere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése