Egyenesben a forradalomról

2016. júl. 5.

Régi trükkel csalnak ki pénzt az autósoktól Ukrajnában

Újra divat lett a színlelt baleset


Az ukrán gazdasági helyzet és az életkörülmények folyamatos romlása miatt a lakosság egyik része külföldi munkavállalásból próbálja eltartani a családját, míg a társadalom legalján lévő csoportok régi trükköket vesznek elő, hogy pénzhez jussanak.

A lopások és rablások számának növekedése természetes velejárója az életkörülmények súlyos romlásának. A trükközők egy jó része azonban nem a legszegényebb rétegből származik.

Ukrajnában az autós átverések két fajtája éli reneszánszát. Az első, nem túl bonyolult eset, amikor a zebrán ráugrik az autó gépháztetőjére a csaló. A baleset színlelője mindig csoportban jár, hogy legyen szemtanú. A barátok pedig igyekeznek az autósok hirtelen tanácstalanságát és beszűkült tudatállapotát kihasználni, és a hivatalos út elkerülése érdekében készpénzt követelnek a vezetőtől.
A legviccesebb csaló 0:49-nél látható (bár itt az alkohol és nem a tudatosság játszotta a főszerepet):


Mi a teendő balesetnél?


Ne felejtsük el, hogy ha kifizetjük a követelőzőknek a pénzt, és nem hívunk rendőrt, később feljelentést tehetnek ellenünk, és akkor már halmazatilag, baleset helyszínének elhagyása miatt is felelősségre vonhatják a vezetőt. Minden esetben, ha baleset történik, felmerül a gyalogos elütésének lehetősége, hívjunk rendőrt.

A balesetvadászok másik módszere, amikor a kiszemelt áldozat autója előtt hajtanak az úton, és a megfelelő pillanatra várnak. Általában egy kanyar után hirtelen fékeznek, hogy koccanásos balesetet idézzenek elő.

Tudnunk kell, hogy ha nincs felvétel az ilyen balesetről, akkor a rendőrség a hátulról koccanó autós felelősségét állapítja meg.

Egy klasszikus trükk Lembergből:

Hogyan kerüljük el az álbalesetet?


A legjobb megoldás, ha videóregisztrátort szerelünk az autónkba. Ha bármilyen baleset történik, kép és hangdokumentumunk lesz az eseményekről, és be tudjuk bizonyítani, ha nem mi vagyunk a felelősök.

 Régi trükkel csalnak ki pénzt az autósoktól Ukrajnában, ha nem figyelnek oda eléggé. Ha autóval jár Ukrajnában, legyen körültekintő, hogy ne essen álbaleset megrendező csalók áldozata, mert sok pénzt és egyéb értéket csalhatnak ki a vezetőktől. Kapcsolódó témák: Ukrajna hírek, baleset helyszín, autó eladás, közlekedés Ukrajnában, ukrán gazdaság, ukrajnai helyzet romlása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése