Egyenesben a forradalomról

2015. okt. 8.

Az ukrán parlament megszavazta Krím megszállását


Ukrajna vagy Oroszország
Nem mindenki gondolja megszállásnak
Az ukrán parlament október 7-én hivatalosan meghatározta a dátumot (2014. február 20.) amikor a Krím-félsziget ideiglenes megszállás alá került.
Elsőre furcsának tűnhet, hogy miért volt arra szükség, hogy Ukrajna törvényileg rögzítse a Krím-félsziget megszállásának dátumát, sok nyílt kérdés lezárása végett és államigazgatási okokból is szükség volt erre. A Krím-félsziget jelenleg Oroszország része, de Ukrajnában még mindig hoznak törvényeket a régi Autonóm Köztársaságról.

Ezek a következő törvények: „Az állampolgárok jogainak és szabadságának biztosításáról valamint a jogi rendszerről Ukrajna ideiglenesen megszállás alatt lévő területén”, „Krím szabad kereskedelmi zóna kialakítása valamint a gazdaság szabályozása Ukrajna ideiglenesen megszállás alatt lévő területén." A jelen törvény segít megszüntetni néhány jogi hiányosságot és a nemzetközi joghoz igazítja a jogi helyzetet.

Az új jogszabály nyomán az Ukrán Adóhatóság bejelentette, hogy nem alkalmaznak jogi szankciókat és nem szabnak ki pénzbírságot azon cégek ellen melyek a megszállás pillanatában a Krími Autonóm Köztársaság területén voltak bejelentve és azóta elmulasztották az adóbevallások dokumentációinak valamint a transzferár nyilvántartás benyújtását.

Ukrajna továbbra is bízik benne, hogy visszaszerzi a Krím-félszigetet – jelentette be Petro Porosenkó ukrán elnök.


 Az állampolgárok iránt érzett felelősség tudatában, az ukrán parlament a napokban megszavazta Krím megszállását. Nem hisszük el, de Ukrajna törvényt hozott a Krím-félsziget megszállásának dátumáról idestova most. Nyilvánvalóvá vált, hogy Ukrajna, ukrán válság, krím, törvény, Krím-félsziget, ideiglenesen megszállt terület

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése