Egyenesben a forradalomról

2015. nov. 23.

Ukrajna elnöke, Petro Porosenkó, a Krími áramellátás gyors visszaállítását sürgeti

Krím Ukrajna része maradt
A krími tatárok jogait félti Ukrajna.
Az elnök munkacsoportot hozott létre, hogy a Krími lakosok jogainak garantálása érdekében, minél gyorsabban állítsák vissza az ideiglenesen megszállt területen az áramellátást.
Porosenkó kijelentette, hogy nemzetközi koordinációra van szükség, a Krímen letartóztatott aktivisták kiszabadítása érdekében, újra kell indítani a Krími-tatár médiumokat, engedélyezni kell a Krími tatár vezetők beutazását a Krím-félszigetre.
Nem elégít ki minket az a status quo, amikor a megszálló hatalom üldözi a Krími tatár népet. Emiatt a felelőtlen hozzáállás miatt éleződött ki a civil aktivisták és a hatalom között a helyzet.” – mondta Petro Porosenkó.
Az elnök kijelentette, hogy harcolni fog az Oroszország által megszállt Krími lakosok jogaiért, és nemzetközi segítséget is kért ehhez. Szavai szerint, a Krím-félsziget Ukrajna része és reméli, hogy nemzetközi partnereik sohasem fogják elismerni a megszállást.
Megköszönte az Európai Unió szilárd álláspontját, mellyel kiállnak az ukrajnai helyzet rendezése mellett és nem engedik át a félszigetet Oroszországnak. Mivel a Krím-félsziget továbbra is Ukrajna része, ezért munkacsoportot hozott létre az elnök, hogy megszüntessék a félsziget blokádját, és az ott élő ukrán állampolgárok, újra hozzájuthassanak ukrán árukhoz és zavartalan legyen az áramellátás is.

A jelenlegi Ukrajna elnöke, Petro Porosenkó, mindenki számára világos formában a Krími áramellátás gyors visszaállítását sürgette a parlamentben. Az ukrajnai elnök, aki nem más, mint Petro Porosenkó, a krími emberek jogainak biztosítása érdekében munkacsoportot hozott létre, hogy mihamarabb megoldásokat kínáljanak. Ezen kívül olyan kifejezések is figyelmet érdemelnek, mint  ukrajna, ukrajna elnöke, Krím-félsziget, Krími tatár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése