Egyenesben a forradalomról

2015. dec. 8.

Bemutatták az adóreform-tervezetet Ukrajnában

Adóreform Ukrajna
Változik az ukrán adókódex
Az új törvényt a pénzügyminiszter „kompromisszumos”-nak nevezte. Szavai szerint, ez a változat csökkenti az ukrán üzleti világ adóterheit, visszaszorítja a feketegazdaságot és szélesíti a becsületes adófizetők körét.
Az Ukrajnai pénzügyminiszter, Natalia Jareszko a „Nemzeti Reformtanács” elé terjesztette a most elkészült adótörvény reformot. Véleménye szerint, ez a törvénycsomag kiegyensúlyozza az állami költségvetést. Az adócsökkentések kompenzációjáról is készítetek tervezetet, melynek minden lépését egyeztették a Nemzetközi Valutaalappal. Az új adótörvény, az ukrán adóreform sarkalatos pontja volt az Ukrajna és a Valuta Alap között létrejött korábbi finanszírozási szerződésnek.
Az új ukrán adótörvény lényege, hogy egységes, 20%-os adókulcsot vezetnek be az ÁFÁ-ra, a személyi jövedelemadóra és a szociális hozzájárulásokra.
Az ukrajnai pénzügyminisztérium adóreform javaslatával szemben, az Ukrán Parlament, adó- és vámügyi bizottsága azt indítványozta, hogy a jövedéki adót 15%-ra mérsékeljék, míg az SZJA-t 10%-ra. illetve a jövedelem összegétől függően 10%, 15% és 20% legyen.
A végleges adóreform tervezet kidolgozásakor várhatóan a Nemzetközi Valutaalap állásfoglalását és útmutatását lesz kénytelen alapul venni az ukrajnai vezetés.
Bemutatták az új törvényjavaslatokkal teletűzdelt adóreform-tervezetet Ukrajnában. A megbízott Új adótörvény-csomagot készített az ukrán pénzügyminiszter, melyben a Nemzetközi Valutaalap ajánlásait is figyelembe vették, hogy a lehető legoptimálisabb eredményt kapják. Figyelemmel kísérjük: Ukrajna, adó, ukrán adóreform, ukrán pénzügyminiszter, ukrajnai reformok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése