Egyenesben a forradalomról

2016. jan. 9.

Európai Uniós pénzből modernizálják az ukrajnai határátkelőket

Európai Unió Ukrajna
Nem lebontják, modernizálják a határokat.
Az Európai Bizottság meghosszabbította Ukrajnával a határ menti együttműködési programot. Harminc millió euró támogatást nyújtanak a határátkelők felújítására és modernizálására, jelentette be Facebook oldalán az ukrán kereskedelmi és gazdaság-fejlesztési minisztérium sajtóosztálya. Ez annak köszönhető, hogy a fent említett minisztérium és az Európai Bizottság aláírta a határ menti együttműködésről szóló szerződés meghosszabbítását 2016. december 31-éig, melyet nagy szabású marketing kampánnyal terveznek bemutatni.
Az elkülönített összeget 8 határátkelő felújítására fordíthatják. Kárpátalján a Beregsurány – Asztély és az Ungvár – Felsőnémeti határátkelőt modernizálják és fejlesztik valamint Tiszaújlaknál a kajakosok részére hoznak létre határátlépő pontot.
Az illetékesek kiemelték, hogy a támogatás egyik részét a határátkelők informatikai rendszerének fejlesztésére fogják költeni, ez rossz hír azon kárpátaljai magyarok számára, akik magyar útlevéllel, több mint 3 hónapot tartózkodnak félévente Ukrajnában. Az illetékesek feladatai közzé tartozik még a határ menti területek árvízvédelmének megerősítése illetve a Duna-delta környékének természetvédelmi védelme. A tervek között szerepel az Ukrán – Moldáv közös energetikai rendszer (ENTSO-E) kiépíthetőségének felmérése is.

Az ukrán kormány eldöntötte, hogy Európai Uniós pénzből modernizálják az ukrajnai határátkelőket és berendezéseiket. Az Európai Unió támogatja az ukrajnai határátkelők belső és informatikai felújítását. Ha a  marketing, SMS-kampány nem a Duna-delta, eu, Európai Unió, határátkelő, Ukrajna, ukrajnai direkt SMS-marketing.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése