Egyenesben a forradalomról

2016. jan. 15.

Nem teljes a béke Kelet-Ukrajnában

Ukrajnában ezen a területen folynak a harcok.
A szakadárok által elfoglalt terület.
A minszki békeszerződés életbelépése nem hozott teljes nyugalmat Ukrajnában. Az „Antiterrorista Művelet” parancsnokának szóvivője szerint, a szakadárok rendszeresen megsértik a tűzszüneti megállapodást.
Általában gránátvetőkkel és kézifegyverekkel provokálják az ukrán hadsereget. Rendszeresen jelennek meg a demarkációs vonal mentén orvlövészek. Összességében a helyzetet az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt tartja. A szóvivő szerint az ukrán felderítés adatai alapján kijelenthetik, hogy a szakadárok nem készülnek támadásra. A „banda formációk” célja, hogy kiprovokálják az ukrán hadsereg válaszlépését. A terroristák célja, hogy Ukrajna dokumentálhatóan megsértse a minszki tűzszüneti megállapodást. Katonai szempontból kiemelte, hogy nagy valószínűséggel a kelet-ukrajnai lázadók védekező harcra rendezkednek be, és most „lövik be” fegyvereiket.
A vezérkar szerint jelenleg a terroristák hadserege mintegy 40 000 emberből áll, ebből 7 000 az orosz reguláris erők katonája.
A szóvivő kijelentette, Ukrajna és az ukrán hadsereg semmilyen támadásra nem készül, a tűzszüneti megállapodást maradéktalanul betartják. Ennek ellenére határozott választ fognak adni, minden támadó jellegű hadmozdulatra.
 Nem teljes még a béke Kelet-Ukrajnában, a háborús övezetben. Az ukrajnai szakadárok, minden valószínűség szerint védekező harcra készülnek fel, ennek tudhatóak be a provokációk, a hadsereg ellen. Ukrajna, Kelet-Ukrajna, ukrajnai háború, ATO, ukrán hadsereg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése